Jadłospis

Zakład Aktywności Zawodowej „Centralna Kuchnia” zajmuje się produkcją posiłków obiadowych. Dania dowożone są do odbiorców w specjalnych pojemnikach izotermicznych, tzw. boksach. Z naszych usług korzystają szkoły, przedszkola, zakłady pracy oraz klienci indywidualni. Dowozimy posiłki dla pracowników biurowych i fizycznych zatrudnionych w firmach o różnych profilach działalności. Jadłospis przygotowywany jest według norm żywieniowych uwzględniając wiek, zapotrzebowanie energetyczne i kaloryczne indywidualnych klientów.

🍴Poniedziałek 10.05.2021

 
Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
I klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym 220g
kluski śląskie 200g
sałatka z czerwonej kapusty 150g
 
II udko z kurczaka faszerowane pieczarkami pieczone (ok. 300g)
ziemniaki z koperkiem 200
sałatka z czerwonej kapusty
 
 

🍴Wtorek 11.05.2021

Flaki wołowe 400 ml
I fałszywe gołąbki 220 g
ziemniaki 200 g
surówka z marchwi i jabłka ze śmietaną 150 g
II knedle nadziewane serem z sosem mięsnym 450 g
surówka z marchwi i jabłka ze śmietaną 150 g

🍴ŚRODA 12.05.2021

Zupa ogórkowa 400 ml
I pierogi z twarogiem i śmietaną 300 /100 g
Banan 1szt
II bitki wieprzowe duszone w sosie własnym 240g
ziemniaki z koperkiem 200 g
sałatka z kiszonych ogórków 150g
 

🍴Czwartek 13.05.2021

Zupa pejzanka 400 ml
I gulasz po węgiersku 220
II kotlet drobiowy po szwajcarsku 160 g pieczarka z rusztu 70 g
ziemniak koperkiem 200g
mizeria z ogórków ze śmietaną 150 g

🍴Piątek 14.05.2021

Zupa jarzynowa 400 ml
I filet rybny żydowsku 220 g
ziemniaki 200g
jabłko 1szt
II kotlety z jajek i fileta drobiowego w susie kurkowym
ziemniaki 200 g
surówka włoska 150g

🍴Poniedziałek 17.05.2021

 
Zupa krupnik z
I karkówka faszerowana sosie chrzanowym 240 g
ziemniaki z koperkiem 200 g
surówka z selera, marchwi i jabłka 150 g
kopytka 200 g
surówka z selera, marchwi i jabłka 150 g
 
 
 
 

🍴Wtorek 18.05.2021

Zupa minesterska 400ml
I pierogi ruskie 300 g
jogurt naturalny 150 ml
II makaron penne z sosem bolońskim 140 g
surówka białej kapusty 150 g
 

🍴Środa 19.05.2021

Zupa fasola 400 ml
I roladki wieprzowe faszerowane pieczarkami w sosie myśliwskim 220g
kasza pęczak z soczewicą 200 g
surówka z warzyw mieszanych 150 g
II rumsztyk wołowy 140g
ziemniaki 200 g
surówka z warzyw mieszanych 150 g

🍴Czwartek 20.05.2021

Zupa ziemniaczana z zielonym groszkiem 400 ml
I kotlety mielone faszerowane żółtym serem w sosie kaparowym 220g
II żeberka wieprzowe w sosie własnym 400
ziemniak 200 g
sałatka z buraczków 150 g

🍴Piątek 21.05.2021

Zupa barszcz czerwony 400 ml
I filet rybny w sosie węgierskim 280g
jabłko 1 szt.
II gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym 300
ziemniaki 200 g
jabłko 1 szt.