Jadłospis
Zakład Aktywności Zawodowej „Centralna Kuchnia” zajmuje się produkcją posiłków obiadowych. Dania dowożone są do odbiorców w specjalnych pojemnikach izotermicznych, tzw. boksach. Z naszych usług korzystają szkoły, przedszkola, zakłady pracy oraz klienci indywidualni. Dowozimy posiłki dla pracowników biurowych i fizycznych zatrudnionych w firmach o różnych profilach działalności. Jadłospis przygotowywany jest według norm żywieniowych uwzględniając wiek, zapotrzebowanie energetyczne i kaloryczne indywidualnych klientów.
Poniedziałek 10.05.2021
Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowymI klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym 220gkluski śląskie 200gsałatka z czerwonej kapusty 150g II udko z kurczaka faszerowane pieczarkami pieczone (ok. 300g)ziemniaki z koperkiem 200sałatka z czerwonej kapusty
Wtorek 11.05.2021
Flaki wołowe 400 mlI fałszywe gołąbki 220 gziemniaki 200 gsurówka z marchwi i jabłka ze śmietaną 150 gII knedle nadziewane serem z sosem mięsnym 450 gsurówka z marchwi i jabłka ze śmietaną 150 g
ŚRODA 12.05.2021
Zupa ogórkowa 400 mlI pierogi z twarogiem i śmietaną 300 /100 gBanan 1sztII bitki wieprzowe duszone w sosie własnym 240gziemniaki z koperkiem 200 gsałatka z kiszonych ogórków 150g
Czwartek 13.05.2021
Zupa pejzanka 400 mlI gulasz po węgiersku 220II kotlet drobiowy po szwajcarsku 160 g pieczarka z rusztu 70 gziemniak koperkiem 200gmizeria z ogórków ze śmietaną 150 g
Piątek 14.05.2021
Zupa jarzynowa 400 mlI filet rybny żydowsku 220 gziemniaki 200gjabłko 1sztII kotlety z jajek i fileta drobiowego w susie kurkowymziemniaki 200 gsurówka włoska 150g
Poniedziałek 17.05.2021
Zupa krupnik zI karkówka faszerowana sosie chrzanowym 240 gziemniaki z koperkiem 200 gsurówka z selera, marchwi i jabłka 150 gkopytka 200 gsurówka z selera, marchwi i jabłka 150 g
Wtorek 18.05.2021
Zupa minesterska 400mlI pierogi ruskie 300 gjogurt naturalny 150 mlII makaron penne z sosem bolońskim 140 gsurówka białej kapusty 150 g
Środa 19.05.2021
Zupa fasola 400 mlI roladki wieprzowe faszerowane pieczarkami w sosie myśliwskim 220gkasza pęczak z soczewicą 200 gsurówka z warzyw mieszanych 150 gII rumsztyk wołowy 140gziemniaki 200 gsurówka z warzyw mieszanych 150 g
Czwartek 20.05.2021
Zupa ziemniaczana z zielonym groszkiem 400 mlI kotlety mielone faszerowane żółtym serem w sosie kaparowym 220gII żeberka wieprzowe w sosie własnym 400ziemniak 200 gsałatka z buraczków 150 g
Piątek 21.05.2021
Zupa barszcz czerwony 400 mlI filet rybny w sosie węgierskim 280gjabłko 1 szt.II gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym 300ziemniaki 200 gjabłko 1 szt.