home
o nas
oferta
aktualności
kontakt


  Zakład Aktywności Zawodowej Centralna Kuchnia powstał 15.08.2000r . Zajmuje się szeroko pojętym cateringiem. Jest zakładem, którego celem jest zaspokajanie nawet najbardziej wyszukanych potrzeb klienta. Zdobyte doświadczenie pozwala nam realizować zamówienia na najwyższym poziomie oraz zapewnić niepowtarzalne wrażenia kulinarne. Dzięki doświadczonym kucharzom realizujemy nowatorską kuchnię. Inspiracje czerpiemy z kuchni różnych stron świata. Tworzymy nowe pomysły. Rekonstruujemy stare przepisy, nadając im nowy wizerunek. Kreujemy nowe trendy.

   Oprócz wyśmienitego jedzenia gwarantujemy profesjonalną i miłą obsługę oraz nieszablonową dekorację stołów.

Organizujemy takie imprezy jak:
  • bankiety
  • imprezy okolicznościowe
  • przyjęcia weselne
  • przyjęcia świąteczne
  • imprezy firmowe
  • przyjęcia kameralne
  • imprezy domowe
  • imprezy plenerowe
  • grille, pikniki
Dysponujemy logistyką gwarantującą profesjonalną obsługę. Posiadamy bogaty park maszynowy i najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne najwyższej jakości.
Z racji posiadania szerokich możliwości technicznych ( 5 specjalistycznych samochodów, 3 duże grille, namioty ogrodowe, parasole, ławy piwne, nowoczesne termosy) jesteśmy w stanie zorganizować imprezę w miejscu wskazanym przez klienta na terenie Stargardu, Szczecina i okolic. Dotychczas z imprez cateringowych przez nas zorganizowanych skorzystało ponad 80.000 osób.

Zaufali nam już m.in. :
ING Bank Śląski, Lukas Bank, Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna, Klippan, BS, Rotary Club, Akademia Lekarza Rodzinnego, NZOZ Medis, Zachodniopomorska Okręgowa Izba Aptekarska, Urząd Marszałkowski, Starostwo Powiatowe, Urząd Miejski, Wojewódzki Urząd Pracy,
Urzędy Gminy: Warnice, Stara Dąbrowa, Kozielice,
Ośrodek Sportu i Rekreacji, Stargardzkie Centrum Kultury, Polski Związek Emerytów i Rencistów, Polskie Towarzystwo Turystyczno-Krajoznawcze, Straż Miejska, Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej w Stargardzie Szczecińskim i w Pyrzycach oraz wiele innych.


Nasz Zakład zajmuje się również produkcją posiłków obiadowych.

Posiłki dowożone są do klienta w specjalnych pojemnikach izotermicznych , tzw. termoboksach.
Odbiorcami są szkoły, przedszkola, zakłady pracy oraz klienci indywidualni. Jadłospis przygotowywany jest według norm żywieniowych uwzględniających wiek, zapotrzebowanie energetyczne, kaloryczne i ilościowe organizmu człowieka.

Oferujemy państwu:
  • indywidualne podejście do klienta
  • elastyczność i otwartość na sugestie i życzenia
  • doświadczenie w realizacji różnego rodzaju imprez
  • różnorodność ofert
  • konkurencyjne ceny
  Zakład Aktywności Zawodowej jest placówką Koła Polskiego Stowarzyszenia na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym w Stargardzie Szczecińskim. Celem Zakładu jest zatrudnianie osób ze znacznym stopniem niepełnosprawności oraz przygotowanie ich do pełnego i niezależnego życia. Zadania te realizowane są poprzez rehabilitację zawodową, społeczną i leczniczą niepełnosprawnych pracowników.
  Stanowiska pracy są tak zorganizowane, aby niepełnosprawny pracownik mógł w pełni wykorzystać swój potencjał psychomotoryczny oraz miał szansę nauki nowych umiejętności. Dzięki rehabilitacji zawodowej osoby niepełnosprawne mają szansę uzyskania i utrzymania pracy, posiadają pełne prawa i obowiązki jako pracownicy, przygotowują się do pracy na otwartym rynku.
  W ZAZ prowadzona jest również rehabilitacja społeczna, gdzie nasi pracownicy uczą się samodzielności, odpowiedzialności, umiejętności zachowania w trudnych sytuacjach, rozwiązywania konfliktów, uczestniczą w treningu zachowań społecznych. Organizowane są dyskoteki, wyjazdy do teatru, opery, kina oraz na interesujące wydarzenia kulturalne odbywające się w kraju.
  W ramach rehabilitacji ruchowej uczestniczą w zajęciach na basenie i na sali gimnastycznej, grają w tenisa ziemnego, uczęszczają na aerobik. Organizowane były wyjazdy do Centrum Wodnego, biwaki, rejsy jachtem dalekomorskim po basenie Morza Bałtyckiego w ramach współpracy Koła PSOUU z organizacją Zerum w Niemczech oraz turnusy rehabilitacyjne. Zrealizowany został m. in. wyjazd na Puchar Świata w Skokach Narciarskich w Zakopanem oraz na mecz piłkarski skoczków narciarskich z reprezentacją aktorów w Warszawie, finał programu "Szansa na sukces";.

Znaczenie funkcjonowania Zakładu dla środowiska lokalnego.
  Dzięki działalności Zakładu Aktywności Zawodowej „Centralna Kuchnia” zatrudnienie znalazło 60 osób, w tym 41 osoby ze znacznym stopniem niepełnosprawności.
  Istnienie zakładu wysoko oceniają osoby starsze i samotne, które ze względu na niewielkie możliwości finansowe, dzięki przystępnym cenom naszych obiadów, mogą być naszymi klientami .
  Dostarczając posiłki do odbiorców, niepełnosprawni pracownicy rozwijają swoje umiejętności interpersonalne. Uczą się nawiązywania znajomości oraz umiejętności prowadzenia rozmowy. Natomiast klienci, mieszkańcy Stargardu, mają możliwość kontaktu z osobami niepełnosprawnymi intelektualnie, co pozwala na przełamywanie wielu barier i stereotypów. Poprzez swoją działalność ZAZ zaistniał jako firma zatrudniająca osoby niepełnosprawne, które potrafią produkować tanie i dobre posiłki.
  Pracujące w ZAZ osoby niepełnosprawne mają możliwość wypracowania świadczeń rentowych, aktywnie uczestniczą w zabezpieczaniu swojej przyszłości, wypracowanej, a nie darowanej. Nie są biernymi odbiorcami świadczeń w ramach pomocy społecznej państwa. Praca daje im poczucie godności i przydatności społecznej.
  Funkcjonowanie zakładu na terenie miasta pokazuje jego mieszkańcom, że osoby niepełnosprawne intelektualnie nie muszą być dla nich obciążeniem – potrafią pracować, a ich praca może mieć bardzo wymierne efekty.
wykonanie Planfirm.pl
Copyright 2008 by Centralnakuchnia. All right reserved